Cine sunt eu

Prezentare personală #pebune

 

Alexandru Paul Dimitriu

Bun simț, empatie și profesionalism

 

Am 39 de ani, sunt fericitul tătic al lui Andrei și îndrăgostitul soț al Oanei. Sunt avocat de 14 ani, doctor în drept și cadru universitar la Facultatea de Drept a Universității București, cu o bogată activitate editorială (7 cărți și 20 studii publicate în revistele de specialitate).

Am intrat în politică pentru că mi-am format convingerea că cei care ne conduc nu au în centrul intereselor lor bunăstarea cetățeanului, ci caută, mai degrabă, să își croiască un drum în viață cu ajutorul politicii, mai pe șleau să se căpătuiască prin politică. Din moment ce, înainte de a intra în serviciul public, politicianul român din ultimii 30 de ani nu se simte realizat și vede politica drept un mijloc de trai și de evoluție financiară, este, practic, imposibil ca el să-și îndeplinească menirea, și anume aceea de a servi cetățeanul. Toate aceste anomalii m-au determinat să intru în politică, iar ideea mi-a venit în timp ce citeam, în urmă cu aproximativ trei ani, bibliografia lui Abraham Lincoln. Ceea ce m-a frapat este că „Abe cel onest”, așa cum a fost reținut de istorie, este, poate, singurul politician care avut o performanță notabilă în politică și a reușit să contribuie major la consolidarea țării sale fără să mintă, fără să manipuleze, ci prin simpla afirmare a adevărului.

Acest exemplu mi-a dat sentimentul că se poate și că este momentul să avem și în România această categorie de politicieni profesioniști și realizați, onești și concentrați pe bunăstarea țării lor și a comunităților locale.

În ceea ce mă privește, pot să afirm că de 17 ani încoace mi-am clădit cariera acumulând o experiență vastă și învățând din toate locurile de muncă pe care le-am avut: magazioner, agent de vânzări, redactor de cărți, avocat, cadru didactic sau chiar ca voluntar în timpul liceului. Acum îmi doresc să folosesc toată această experiență în Parlamentul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.