300 de măsuri pentru sectorul 5

10 domenii, 50 priorități, 300 măsuri concrete

Află detalii despre ce ne propunem să facem și cum anume putem realiza asta în mod real dând click pe oricare dintre titlurile care-ți trezesc interesul.

I. GUVERNARE DIGITALĂ, TRANSPARENȚĂ ȘI EFICIENȚĂ


Cetățenii vor fi consultați în luarea deciziilor și vor avea mijloace de a verifica activitatea Primăriei în mod transparent. Vom elimina birocrația și o vom înlocui cu soluții digitale. Simultan, vom încuraja educarea și incluziunea socială a locuitorilor sectorului. Mai pe larg în cele ce urmează.

II. EGALITATE DE ȘANSE ȘI PROTECȚIE SOCIALĂ


Vom proteja persoanele defavorizate, inclusiv pe cele cu dizabilități, copiii și bătrânii, vom contribui la reabilitarea dependenților de droguri și alcool, vom majora ajutoarele și vom asigura locuințe sociale pentru categoriile care au nevoie de acestea. Vezi cum mai jos.

III. SIGURANȚĂ ȘI RESPECT PENTRU CETĂȚENI


Vom lupta împotriva criminalității, asigurând siguranța urbană și protejând persoanele afectate, inclusiv victimele violenței domestice. De asemenea, vom spori rezistența la catastrofe a infrastructurii. Nu în ultimul rând, vom avea grijă de animalele fără stăpân. Citește mai multe apăsând butonul.

IV. CURĂȚENIE, MEDIU ȘI SĂNĂTATE


Vom curăța și vom înverzi Sectorul 5 și vom încuraja protecția mediului. Astfel, vom fi cu toții mai sănătoși.

Apasă pe buton și află detalii importante legate de planul nostru în acest sens.

V. CHELTUIELI ÎN INTERESUL CETĂȚENILOR


Cetățenii vor fi consultați în luarea deciziilor și vor avea mijloace de a verifica activitatea Primăriei în mod transparent. Vom elimina birocrația și o vom înlocui cu soluții digitale. Simultan, vom încuraja educarea și incluziunea socială a locuitorilor sectorului. Mai pe larg în cele ce urmează..

VI. TRANSPORT, MOBILITATE URBANĂ ȘI PARCARE


Modernizăm drumurile publice, scăpăm de mașinile abandonate și asigurăm noi locuri de parcare. În paralel, optimizăm transportul public, încurajând și transportul alternativ. Sună ambițios? Asta pentru că este.

VII. ADMINISTRAȚIE ÎN INTERESUL CETĂȚENILOR


Vom începe prin eliminarea corupției și promovarea competenței reale în administrația locală. Vom construi doar legal, inteligent și cu bun gust, iar piețele vor fi aduse la standarde europene. Pe tot parcursul mandatului vom menține o relație de colaborare cu cetățenii sectorului.

VIII. EDUCAȚIE ȘI GRIJĂ PENTRU VIITOR


Totul pornește de la educație, a cărei calitate și siguranță trebuie sporite prin eliminarea politicului și promovarea competenței. De aceea, vom implica în acest proiect mediul de afaceri și societatea civilă și vom încuraja programele de educație pentru adulți.

Ne propunem, astfel, să reducem rata abandonului școlar și să asigurăm protecția tinerilor din categorii supuse riscurilor.

IX. DEZVOLTARE ECONOMICĂ ȘI BUNĂSTARE


Vom reconstrui și reabilita termic și energetic clădirile sectorului, asigurând accesul la apă potabilă, canalizare și gaze. Ne vom ocupa și de obiectivele turistice din Sectorul 5, reabilitându-le și și promovându-le corespunzător, în speranța creșterii numărului de turiști.

În același timp, vom asigura un mediu de afaceri prosper și onest, cu încurajarea dezvoltării profesiilor și a meseriilor, iar tot patrimoniul Primăriei va fi pus în interesul cetățenilor.

X. RECREERE ȘI DEZVOLTARE CULTURALĂ


Dorim să întinerim fața sectorului, să-l facem mai activ, mai vesel și mai atractiv. De aceea vom încuraja dezvoltarea culturii și a activităților sportive, construind locuri speciale pentru acestea, cât și pentru alte activități, precum plimbatul animalelor de companie. Ca orice oraș european, vom susține și vom promova drepturile minorităților.